Osuustoiminta-lehden jutut

OT-lehden valokuvauskilpailu

Osuustoiminta-lehti järjestää valokuvauskilpailun, jonka teemana on ”Minä ja meidän osuuskunta”.

Kilpailuun toivotaan elämänmakuisia kuvia osuuskuntasi ja keskinäisen vakuutustoiminnan piiristä. Kuvasta pitää välittyä osuustoiminnan idea, yhteisöllisyys ja tekemisen meininki.

Kilpailulla juhlistetaan samalla […]

Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Osuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet. Mukana on myös muita kiinnostavia tapahtumia, joissa […]

  • Permalink Gallery

    Kauas palvelut karkaavat – Osuuspankkien verkko harvenee maakunnissa

Kauas palvelut karkaavat – Osuuspankkien verkko harvenee maakunnissa

Voimakas rakennemuutos jatkuu osuuspankkikentällä. Tähän asti itsenäisinä pysytelleet pankit hakevat liittolaisia ja ryhmittyvät uusiksi talousalueiden tai maakuntien yhteisöiksi. Samaan aikaan etenee palveluverkoston uudelleenjärjestely, jossa moni entinen kuntakeskus jää ilman […]

Varuboden-Osla haluaa olla toimialueensa näköinen

Varuboden-Osla ei ole ihan tavanomainen osuuskauppa: toimialue kattaa läntisen ja itäisen Uudenmaan lisäksi Ahvenanmaan. Merkittävä asiakaskunta ovat mökkiläiset, jotka asioivat osuuskaupan toimipisteissä vilkkaina kesäkuukausina.

Osuuskunta Varuboden-Osla
Osuuskaupan historia ulottuu aina vuoteen […]

OP Ryhmän Harri Nummela: Valttina vahva luottamuspääoma

Digipalveluihin satsaavan OP Ryhmän strategian pääroolissa on asiakasomistaja. Uudistukset tehdään osuustoiminnan periaatteita noudattaen.

Harri Nummela
Johtaja, Digitaalinen liiketoiminta ja uudet liiketoiminnot OP Ryhmässä

– Johtokunnassa vuodesta 2014 ja aiemmin vuosina 2007-2010

IKÄ: 49

KOULUTUS: […]

Paikallisuus säilyy ja syvenee

Digitalisoituminen ei tee paikallispankkitoiminnasta kasvotonta. Automaation ansiosta pankkitoimihenkilöillä on paremmin aikaa asiakkaiden isoille asioille. OT-lehti kysyi kolmen osuustoiminnallisen pankin johtajalta, mitä muutoksia rahoitusala kohtaa tulevaisuudessa ja millaisia uusia palveluja […]

Elämänturvatalossa asiakas on kuningas

LähiTapiola Varsinais-Suomi käynnistää uuden konseptin, jossa asiakasta palvellaan kokonaisvaltaisesti terveyttä, turvallisuutta ja taloudellista menestymistä edistäen.

LähiTapiola Varsinais-Suomi
– Perustettu alun perin nimellä Maskun Omituinen paloapuyhtiö v. 1867

Kotipaikka: Turku

Vakuutusmaksutulo: n. 40 milj. […]

Tavoitteena 500 energiakylää ympäri Suomea

Moni Suomessa käytetty fossiilisen energian euro valuu tällä hetkellä ulkomaille. Miten energiarahat pysyisivät kotiseudulla? Omaa uusiutuvaa energiaansa käyttävät kylät eli energiakylät voisivat olla tähän hyvä ratkaisu.

Vaasan yliopiston johtama Energy […]

Digimurros 
pakottaa ketteräksi

Digitalisaatio ja uudet kilpailijat ravistelevat finanssisektoria. Väitöskirjatutkija, projektipäällikkö Antti Talosen mukaan murros tarjoaa asiakasomisteisille yrityksille myös mahdollisuuksia. Varsinkin, kun niillä on eräs erityinen vahvuus taskussaan.

Rahoitus- ja vakuutusalan perinteiset liiketoimintamallit […]

Mobiili yhdistää kaupan ja pankin

S-ryhmän uudet digityökalut pehmentävät toimialarajoja ja helpottavat sähköistä asiointia. Tavoitteena on myös asiakasomistajan arjen helpottaminen.

SOK:n asiakkuuksista ja digipalveluista vastaava johtaja Veli-Pekka Ääri on varma, että osuustoiminnallinen asiakasomistajamalli vahvistuu tulevaisuudessa […]