Osuustoiminnalliset kesälomavinkit

Pienosuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

Jaa artikkeli

Pienosuuskunnat ovat vahvasti mukana kesätapahtumien järjestämisessä. OT-lehti keräsi tähän Suomen karttaan joukon kesätapahtumia ja näyttelyitä, joissa järjestäjänä on osuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.

MUSIIKKIA

1. Kokkolassa toimivan Osuuskunta Yxpilan järjestämällä Ykspihlajan Kulttuuriviikolla (17.-27.7.) kuullaan mm. Tapio Rautavaaran lauluja 17.7 klo 19.00 Saharannan ulkolavalla.

 

NÄYTTELYITÄ

2. Nuutajärven Lasikylässä toimiva Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO järjestää kesänäyttelyn ”Muotojen maastossa”. Näyttely on avoinna Vanhan Hytin hallissa 14.6.–16.8.

www.nuutajarvi.fi

3. Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta, ONOMA, järjestää kesällä 2015 WE LOVE WOOD(s)! -kesänäyttelyn, joka etsii uusia muotoja puulle ja nostaa esiin huippuluokan kotimaista käsityöosaamista.. Kuparipaja, 24.5 – 20.9.

www.onoma.org

 

KESÄKAHVILOITA JA MARKKINOITA

4. Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikat järjestää MaitolaituriBluussit Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa Suomussalmella 17.7. klo 18–19. Aitoa bluussia ja bluussahtavaa kantria kesäillassa soittaa The Hay Makers. Niittykahvila on avoinna päivittäin 4.6.-14.6. klo 10-17, 15.6.-9.8. klo 9-18 ja 10.8.-16.8. klo 10-17.

www.kuutamokeikat.fi

5. Kyrönmaan Maatalousmuseo Osuuskunta järjestää Sirpistä Puimuriin -tapahtuman 25-26.7. Tämän vuoden teemana on ”idän ihmeet” eli Belarus ja muut itäkoneet. Tapahtumapaikkana on Kyrönmaan Maatalousmuseon alue Isossakyrössä.

www.maatalouskonemuseo.fi

6. Soinin Tapahtumat Osuuskunta järjestää Wanahan Ajan Päivät Soinissa 18.-19.7. Tämän kesän teemana on Suomen ensimmäinen vientituote maaseudulta eli terva. Ilmainen bussikuljetus Soinin keskustasta.

www.vanhatpaivat.com

LIIKUNTAA

7. Syvänniemi Seikkailu osuuskunta Kuopiossa järjestää 14. kesäkuuta Lokkisaaren kierroksen Synne –järvilautalla. Näe jylhät Lokki-saaret ja Kuttajärven kauneus.

www.syvanniemiseikkailu.com

8. Kostioniemi Golf Osuuskunta. Golfaa kauniissa maalaismaisemassa Puumalan kunnassa Saimaan rannalla. Mm. golfkursseja, yksilö- ja ryhmäopetusta ja yritystilaisuuksia.

www.kostioniemigolf.fi/

 

Tutustu maaseutumatkailuun netissä: matkamaalle.fi

 

 

 

 

Pellervo mukana Farmari-messuilla Joensuussa

Pellervo-lehdet osallistuu Farmari 2015 -maatalousnäyttelyyn Joensuussa 2.-4. heinäkuuta.

Pellervon osasto löytyy Areena-hallista no 850. Tervetuloa osastolle!

Koli

Koli on ympärivuotinen monipuolinen matkailukeskus, joka sijaitsee 75 kilometriä Joensuusta pohjoiseen. Kolin kansallispuisto on jylhien vaarojen tyyssija ja yksi Suomen tunnetuimista kansallismaisemista.

www.sokoshotels.fi/fi/koli

Tiedot kokosi: RIKU-MATTI AKKANEN

Left Menu Icon
Right Menu Icon