FFD etsii vapaaehtoisia mukaan liikunnalliseen haasteeseen etiopialaisen metsäosuuskunnan hyväksi

Kehitysyhteistyöjärjestö Food and Forest Development Finland (FFD) sekä suomalainen vapaaehtoisorganisaatio Kapua aloittavat vuonna 2019 yhteistyökampanjan, jolla tuetaan etiopialaisten metsäosuuskuntien jäseniä seikkailun ja urheilun välityksellä.

Teksti: EELIS HEMBERG
Jaa artikkeli

Kehitysyhteistyöjärjestö Food and Forest Development Finland (FFD) sekä suomalainen vapaaehtoisorganisaatio Kapua aloittavat vuonna 2019 yhteistyökampanjan, jolla tuetaan etiopialaisten metsäosuuskuntien jäseniä seikkailun ja urheilun välityksellä.

Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota etiopialaisten pienmetsänomistajien toimeentuloon ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

“Viljelijät tarvitsevat riittävän toimeentulon kamppaillakseen ilmastonmuutosta vastaan – metsänhoito tarjoaa avaimet sekä toimeentuloon että ilmastokestävyyteen”, FFD:n ohjelmajohtaja Tiina Huvio kertoo.

Kampanjan tuotto käytetään Zembaba-osuuskuntaliiton kanssa toteutettavaan FFD:n metsähankkeeseen Amharan alueella Etiopiassa. Hankkeessa pyritään pienmetsänomistajien köyhyyden vähentämiseen erityisesti osuuskuntien hallinnon ja palveluiden parantamisen kautta. Keskeisinä keinoina ovat muun muassa palvelutuotannon kehittäminen, tuotannon monipuolistaminen sekä osuuskunnan markkinoinnin tehostaminen. Lisäksi pyritään tukemaan jäsenten kouluttautumista kestävässä metsänhoidossa sekä hunajan, puupaalujen ja puuhiilen arvoketjuissa.

FFD etsii kehitysyhteistyöstä ja liikunnallisista haasteista kiinnostuneita vapaaehtoisia mukaan keräämään varoja FFD:n metsähankkeelle Etiopiaan. Hanke käsittää 20 hengen suuruisen Kapua-tiimin, joka kootaan FFD:n neljästä jäsenjärjestöstä (Osuustoimintakeskus Pellervo, MTK, SLC ja ProAgria Keskusten Liitto). Vapaaehtoiset matkustavat Etiopiaan kymmenen päivän ajaksi marraskuussa 2019 osallistumaan kymmenen kilometrin Great Ethiopian Run -juoksuun Addis Abebassa ja tutustuvat FFD:n työhön Etiopiassa, jota keräysvaroilla tuetaan.

Kapua on toiminut vuodesta 2006 maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Yli 200 vapaaehtoista on kerännyt lähes miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi, ja kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa varoilla toteutettaviin hankkeisiin.

 

Vapaaehtoiset keräävät vuoden 2019 aikana varoja Etiopian pienmetsänomistajille ja osallistuvat tiedotuskampanjaan tuomalla kampanjan teemoja esille Suomessa. Jokaisen Kapua-tiimiläisen henkilökohtaisena tavoitteena on kerätä 5 000 euroa (50 senttiä jokaista juostua metriä kohden), ja koko Kapua-tiimin yhteisenä tavoitteena on kerätä 100 000 euroa.

FFD etsii kiinnostuneita vapaaehtoisia osallistumaan kampanjan tiimiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: www.ffd.fi/kapua

Left Menu Icon
Right Menu Icon