Venäjän viinintuottajat kävivät Helsingissä, osuuskunnille luvassa helpotuksia

19 maaliskuun, 2020 | Teksti: RIKU-MATTI AKKANEN

Etelä-Venäjään kuuluvan Krasnodarin viinintuottajat esittelivät tuotantoaan maaliskuussa Venäjän suurlähetystössä Helsingissä. Vaikka Venäjän viinit ovat jo laadultaan verrattavissa muun Euroopan viineihin, ovat ne suomalaisille melko tuntemattomia.

Lähimaitoa Flanderista

25 helmikuun, 2020 | Teksti: RIKU-MATTI AKKANEN

Belgiassa matka maidontuottajalta kuluttajalle ei ole pitkä. Tehokkaan tuotannon ansiosta maitoa riittää niin teollisuuden tarpeisiin kuin suoraan tilalta myytäväksi.

Nallen madonluvut

25 helmikuun, 2020 | SAMULI SKURNIK

Björn ”Nalle” Wahlroos (s. 1952) on liike-elämämme nykymaisemassa outolintu, korkeasti koulutettu sekä akateemisessa että yritysmaailmassa monipuolisesti kokenut. Kolmen pörssiyrityksen, Sammon, Nordean ja UPM:n hallituksia johtavana/johtaneena hän on yksi yrityskenttämme tärkeimpiä […]

Kumppanuusmaataloudella järjestelmää vastaan

25 helmikuun, 2020 | Teksti: ATTE PENTTILÄ ja LAURA KIHLSTRÖM

Yhdysvallat lukeutuu maailman suurimpiin maataloustuottajiin, mutta sen ruokajärjestelmää on kritisoitu monista syistä. Kumppanuusmaatalous on yksi esimerkki vaihtoehtoisesta, kestävämmästä ruokajärjestelmästä.

Nyt puhuvat ketjun toimijat!

19 helmikuun, 2020 | Koonnut: RIKU-MATTI AKKANEN

Kysyimme alan keskeisiltä toimijoilta, miten harpataan kohti reilua ja kestävää ruokajärjestelmää. Haastatellut pohtivat myös, keskustellaanko tällä hetkellä oikeista aiheista, kun puhutaan ruuasta

Tiina Linnainmaa: EU-päättäjien pitäisi tuntea paremmin osuustoimintaa

19 helmikuun, 2020 | Teksti: RIKU-MATTI AKKANEN

Cogecan varapuheenjohtaja Tiina Linnainmaa toivoo, että EU:n kabineteissa ymmärrettäisiin tuottajaosuuskuntien merkitys Euroopan elintarviketuotannolle.

Yhteinen ruokapöytä – askel kohti uutta aikaa

19 helmikuun, 2020 | REIJO KARHINEN

Vastatessani myönteisesti kesäkuussa 2018 silloisen pääministeri Juha Sipilän pyyntöön lähteä selvittämään maataloutemme kannattavuuden parantamisen edellytyksiä en todella arvannut mihin kaikkeen se lupaus tulee minua johdattamaan.

Arjen valinnoilla kohti reilua ruokajärjestelmää

19 helmikuun, 2020 | Teksti ja kuvat: RIKU-MATTI AKKANEN

Ruokajärjestelmän muutos nykyistä oikeudenmukaisemmaksi vaatii uudistumiskykyä sen kaikilta osilta, sanoo vt. tutkimusjohtaja Hanna Karikallio PTT:stä.

Korkeasuhdanne on ohi, mutta osuustoiminta pärjäsi

18 helmikuun, 2020 | Teksti: YRJÖ KOTISALO

Talouskasvun kangertelusta ja kiihtyvästä kilpailusta huolimatta osuustoiminnalliset yritykset ovat pitäneet pintansa.

BisnesAkatemiassa opitaan yrittäjyyttä osuuskunnassa

17 helmikuun, 2020 | Teksti ja kuvat: MATTI KETOLA

Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemialla opiskellaan tradenomin tutkinto käytännössä tekemällä. Opinnot perustuvat osuuskuntayrittämiseen ja sitä tukevaan teoriatietoon.